title image

Over DING

Atelier Ding
Lindenhof 7
3442GT Woerden

Mail: info@atelierding.nl
Bel: 06-20423800

 

Openingstijden:

Op afspraak:

maandag

dinsdag

woensdag

 

Cursustijden:

dinsdag en woensdag avond
19:00 – 20:30u en 20:30 – 22:00u

woensdag ochtend

9:00 – 10:30 en 10.30 – 12:00u

Over DING

 

Atelier DING is ontstaan uit een creatieve hobby waarbij het gebruik van tweedehands kleding en gebruikte stoffen de basis heeft gevormd. Deze zelf ontworpen kledingstukken en creaties ontstaan nog steeds dagelijks door gebruikte materialen die atelier DING van diverse mensen mag ontvangen.

 

Mijn naam is Mariska Haagh, ik ben creatief eigenaar van kledingatelier DING. Naast mijn HBO studie Textiele Werkvormen waarin ik ben afgestudeerd in de richting van Theater Kostuums, heb ik ook de opleiding tot coupeuse afgerond en een opleiding aan de Snijschool gevolgd. Na deze diverse opleidingen heb vele jaren gewerkt aan prachtige theater producties en het maken van indrukwekkende kostuums. Een technisch vak met een mooie mix van creativiteit en vakmanschap.

 

Rondom mijn dagelijkse werk, kreeg ik het idee een eigen kledinglijn op te starten. Kleding die voor bijna 100% bestaat uit tweedehands kleding en restmateriaal. Deze behoefte is ontstaan na het zien van heel veel ongebruikte stoffen, die vaak op de afvalhoop terecht komen. Maar ook vanwege het feit dat de kledingproductie van tegenwoordig zeer belastend is voor het milieu.
Met deze gedachte ben ik uiteindelijk volledig voor mezelf begonnen. Al snel ontving ik van diverse mensen gebruikte en tweedehands kleding. Materiaal dat tot op de dag van vandaag nog steeds de basis vormt van elk nieuw kledingstuk.

 

 

Creatief, milieubewust en net een tikkeltje anders, dat is DING.

 

Mariska Haagh

 

 

AD Groene Hart 09–10- Foto Rianne den Balvert RB004.